+36 20 9243 130

Hangszoró javítás

 Hangszórók javítása garanciával, szakszerűen gyári paraméterekre! A hangszórók, hangsugárzók, mint minden más eszköz, használat során öregednek, elavulnak, így mint minden más szórakoztató elektronikai termék javításra szorulhatnak.

Leggyakrabban előforduló hibák és azok jellemzői:

A hangszóró torz és recsegő hangot ad: Hangszórók pereme elhasználódott, kiszakadt vagy elporladt, hibás lengőcséve.
Teendők: Ha más probléma nincs, a hangszóró peremezéssel, lengő cserével javítható.

Nincs hang, nem szól: A túlterheléssel járó hibák a hangszórók tekercseinek szakadásával járnak, tartós túlterhelés miatt a tekercselés. Ilyenkor az adott, tönkrement hangszóró semmilyen hangot sem ad, a hangszóró lengője megszorul.

Teendők: Ha más probléma nincs, a hangszóró újratekercseléssel javítható.

Magas hangsugárzók, drivereknél cégünk, csak eredeti javító betéteket használ, mivel a leégett rossz betéteteket javítani NEM lehet (illetve csak rosszul, ideig/óráig).

Nem szól úgy mint régen, megváltozott a hang karaktere:

A keresztváltó a passzív hangdobozok lelke. A hangdobozon belül foglal helyet, és az erősítő felöl érkező, teljes hangfrekvenciás spektrumot osztja el a hangszórók között úgy, hogy a mélyhangszóróra csak mély frekvenciák, a közép hangszóróra csak a középtartomány, és a magasra csak a magas hangok kerüljenek. Ha ez a sok alkatrészből álló hálózat sérül, vagy tönkremegy az kihatással lehet a hangszórókra, de akár az erősítőre is! Keresztváltók hibáinál ugyanazt a két okot sorolhatjuk fel, mint a hangszóróknál, az idő és a túlterhelés.
Teendők: Elöregedett alkatrészek azonosítása és cseréje. A keresztváltók egyik alap alkatrésze a kondenzátor, ami az olcsóbb hangsugárzókban elektrolit kondenzátor formában jeleink meg. Az elektrolit azonban az évek múlásával kiszárad, ezáltal változnak a paraméterei, és változnak a keresztváltó frekvencia tartományai is, amik befolyásolják a hangszórók működési tartományait is.

Javítási kategóriák röviden:

Szélcsere: 16cm átmérőtől 46cm-ig (Tartalma: szélcsere bontás, csere, impregnálás)

Tekercs lengőcsere: 44mm-100mm lengő- ig. Tartalma: lengőcséve csere)

Teljes generál: 16cm-46cm-ig.  (tartalma: takarítás, teljes felújítás, szél, papír, lengő, pille, impregnálás)

Egyéb: Porfogó, kúp csere, lizze csere, delejezés.

A hangszóró javítás költéség meghatározása érdekében keressen minket elérhetőségeinken.